21.03.2013

Tendinte in manichiura primavara-vara 2013



Buna fetelor!

Cu toate stim ca unghiile reprezinta cartea de vizita a unei femei (din punctul meu de vedere si a unui barbat). Unghiile ingrijite, curate, cu o forma bine aleasa si identica la toate unghiile spun multe despre o persoana, despre caracterul ei. Unele femei se opresc aici in ceea ce priveste manichiura, altele sunt mai indraznete si adopta fel de fel de oje, culori, tipuri de manichiura si nail art. Ca si in cazul vestimentatiei si a incaltamintei, si in manichiura exista diverse tendinte in functie de sezon.

Pentru astazi va propun sa aruncam un ochi impreuna peste tendintele in manichiura pentru sezonul primavara-vara 2013. Am rasfoit internetul pentru a afla ultimele noutati si le-am adunat aici sa le impartasesc cu voi.



Culorile metalizate

Culorile metalizate vor fi foarte folosite in acest sezon, simpla aplicare pe unghie va oferi deja un efect spectaculos. Daca mai adaugam si alte artificii, precum strasurile, succesul este garantat. Trebuie totusi sa avem grija, zic eu, sa nu arate prea opulent. (Cred ca ati observat ca eu prefer sa incarc doar una sau doua unghii de la fiecare mana, sau daca realizez un model pe fiecare unghie atunci am grija sa nu fie prea mult – dar asta e doar parerea mea).



 Half Moon

Sunt convinsa ca ati mai vazut manichiuri de tip half moon, mie imi plac foarte mult si mie se par extrem de elegante (daca stim cum sa alegem culorile potrivite). Fata de sezoanele trecute, cand a inceput sa apara acest tip de manichiura, anul acesta se observa o tendinta de modificare limitei curbate dintre culori (halfmoon), aceasta devenind dreapta sau ascutita, asimetrica. De asemenea, a crescut proportia dintre cele doua culori: aprox. 30% culoarea de la baza unghiei si 70% cea dinspre varf.



 Tendinte geometrice

Se observa in acest an tendinta de inspiratie din sfera geometriei: linii drepte, asocierea suprafetei unghiei cu o tabla de sah etc. Ca si culori, acestea vor fi fie din aceeasi sfera fie contrastante, dar complementare.



 French stilizat

Cred ca manichiura French nu se va demoda niciodata, asta spune  toata lumea. Totusi, si aici e loc de diverse interpretari. Pentru sezonul primavara-vara 2013 se observa tendinta spre french-ul colorat si spre cel realizat pe diagonala sau in V.



 Modele pictate pe unghii

Pictura pe unghii face intotdeauna diferenta intre doua manichiuri. Ofera un aspect deosebit iar unghiile vor fi foarte apreciate. Vorbim aici despre orice fel de pictura pe unghii, orice modele dar s-a observat totusi si o tendinta spre “pictura insangerata”, realizata cu oja rosie sau visinie.


 Aplicatii extravagante

Sunt sigura ca ati auzit si vazut deja ca este foarte la moda manichiura de catifea, tip caviar, cu strasuri sau glittere puternice. Astfel de manichiuri vor fi foarte purtate in acest sezon.




  Manichiura neutra

Aceasta tendinta, aparuta inca de anul trecut, va fi in voga si anul acesta si se refera la folosirea de oje nude, in culori neutre, laptoase.



 Manichiura ombre

Cred ca toate ati vazut cum arata manichiura ombre, adica in degrade. Ideea este de a realiza pe fiecare unghie o tranzitie de la culoare deschisa la culoare inchisa sau invers pentru un efect deosebit. Pentru sezonul primavara-vara 2013 se recomanda folosirea de culori vesele, pastelate pentru acest tip de manichiura.







In concluzie, observ ca in acest sezon se pune mare accent pe ideea de a fi indrazneata, de a iesi din anonimat. Tendinta in materie de manichiura este de a folosi oje in culori puternice, vibrante, de a realiza modele extravagante, menite sa atraga toate privirile.



Voi ce tip de manichiura preferati? Care din aceste tendinte este pe placul vostru?

Va doresc o zi superba!



18 comentarii:

  1. Ce modelel frumoase ai ales drept exemple!

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate imi plac. Sunt superbe modelele pe care le-ai ales.:)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate le-as purta in afara de cea metalizata, nu ma vad purtand un asa argintiu ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cam asa si eu, mai putin unghiile cu catifea si caviar :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu as purta-o si pe aceea, dar nu ma atrag de loc unghiile cu catifea si caviar :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca iti plac :)
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca este singurul tip de manichiura care nu se va demoda niciodata :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Manichiura ombre este deosebita. Abia astept sa o incerc si eu! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, si mie imi place foarte mult :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ce fumos arata griul acela metalizat :X

    RăspundețiȘtergere
  11. Mademoiselle Lorraine25 martie 2013 la 14:43

    half moon! love it:D

    RăspundețiȘtergere
  12. Si mie mi se pare ceva deosebit.

    Trebuie sa o incerc cat mai curand :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Toate toate imi plac :D Desi eu s mai simplua, mai mult cu french ;))

    Pup

    shoeper-women.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  14. Dar dupa cum vezi sunt in tendinte si variatiile de french :)
    Deci esti in tendinte :)


    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere